2011. április 26., kedd

Rugonfalvi Kiss István: A nemes székely nemzet k - Jelenlegi ára: 3 115 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A nemes székely nemzet képeA könyv listaára: 3800 Ft. Leírás:
1939-ben jelent meg először Rugonfalvi Kiss István történész szerkesztésében és kiadásában a reprezentatívnak szánt, Székelyföld és a székelyek történetét bemutató és méltató kiadvány. Az eredetileg kétkötetes munka első kötete foglalta össze a történelmet, a másodikba pedig a földrajzi, társadalmi és néprajzi leírások kerültek. A kiadvány első fejezetében Roska Márton az akkor ismert régészeti maradványokra alapozva ismerteti röviden a terület őstörténetét a honfoglalással bezárólag. A második, legnagyobb terjedelmű fejezetet a szerkesztő könyv méretű, A székely nemzet története címet viselő tanulmánya foglalja el. (A székely nemzet története önállóan is megjelent részletes ismertetését ld. 200422230). A szerző a származás és a letelepedés mondáitól kezdődően egészen a dualizmus koráig tekinti át a székely nép történetét. A további fejezetekben az öt székely szék (Udvarhely-, Maros-, Három-. Csík- és Aranyosszék) kerül részletesebb bemutatásra. Ezek a fejezetek érintik a helytörténetet, és bemutatják a 19. század végére, 20. század elejére jellemző társadalmi, gazdasági és kulturális viszonyokat. Az utolsó, A székely nép című fejezet foglalkozik a román uralom alatt kialakított új keretekkel és bemutatja a vidék kulturális viszonyait és a székely népművészet alkotásait. Az új kiadás a Rugonfalvi Kiss István életét és munkásságát értékelő előszóval egészül ki. A táblázatokkal kiegészített és kis méretű, fekete-fehér képekkel illusztrált kötet az Ünnepi Könyvhét kiadványa. ISBN: 978-963-9735-99-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 115 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 08:52
. Rugonfalvi Kiss István: A nemes székely nemzet k - Jelenlegi ára: 3 115 Ft